U Siriji uspešno testirane nove vrste oružja za avion Su-57

Izvor: Vostok.rs, 22.Nov.2018, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Siriji uspešno testirane nove vrste oružja za avion Su-57

Avion Su-57 uspešno je koristio nove vrste oružja u Siriji, rekao je test-pilot Sergej Bogdan u intervjuu za TV kanal "Krasnaja Zvezda". Napomenuo je da je avion pete generacije u potpunosti potvrdio deklarisane karakteristike. "Zadatak je bio da se avion pokaže u akciji, uz borbenu upotrebu novih vrsta oružja i novog načina njihovog korištenja", rekao je pilot. Su-57 je prvi ruski avion pete generacije, dizajniran da bude velika pretnja vazduhoplovnim silama kao što su SAD. Uobičajeno se očekuje da oružje nose u svojim telima u unutrašnjosti, kako bi se još više smanjila radarska vidljivost i izbeglo kompromitovanje njegove stelt tehnologije - sposobnost nevidljivosti za radare. Međutim, veći projektili mogu se nositi spolja, a jedan od njih će biti R-37M, projektil sa većim dometom od bilo čega što američki avioni imaju na raspolaganju.
Prvu seriju aviona Su-57 Vazdušno-kosmičke snage će dobiti sledeće godine.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut - 22.11.

Izvor: Vostok.rs, 23.Nov.2018, 09:58

  . . Pregled dešavanja na ratištu u Siriji za 22.11. . Stanje na frontu - .. Pregled političkih i drugih vesti za 22.11.   . U Siriji uspešno testirane nove vrste oružja za avion Su-57 - Avion Su-57 uspešno je koristio nove vrste oružja u Siriji, rekao je test-pilot Sergej...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.