Izvor: Southeast European Times, 02.Jul.2010, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Siriji uhapšeno 400 lica zbog navodne povezanosti sa PKK

02/07/2010

ANKARA, Turska -- Preko 400 osoba, za koje se sumnja da su povezane sa terorističkom Kurdistanskom radničkom partijom (PKK) uhapšeno je u susednoj Siriji, izvestili su turski mediji u četvrtak (1. jula). Zvaničnici kažu da su operacije koje su dovele do hapšenja počele pre dve nedelje. Sirija je rekla da su hapšenja izvedena istovremeno u gradovima Halab, Damaskus, Raka, Hasake i Kamišli, samo dan >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << posle sukoba između turskih trupa i militanata PKK u turskoj jugoistočnoj provinciji Siirt, koji su odneli 17 života. U televizijskom intervjuu u sredu, turski premijer Redžep Tajip Erdogan, čija je vlada pokrenula inicijativu prošle godine za unapređivanje prava kurdske manjine, pozvao je na "veću demokratiju, veću pravdu, pravedniju raspodelu prihoda i izbalansiraniji razvoj" kako bi se okončao teror.

Turska vojska saopštila je u petak da su njeni avioni u četvrtak uveče bombardovali, kako se sumnja, mete PKK u severnom Iraku, ali nije dala informacije o mogućim žrtvama. (AFP, Rojters, Hurijet, Zaman - 02/07/10; novinska agencija Anadolu, Rojters, Nešnal Turk - 01/07/10; novinska agencija Anadolu - 30/06/10)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.