Turska rasporedila raketne sisteme na granici sa Sirijom

Izvor: Vostok.rs, 26.Apr.2016, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska rasporedila raketne sisteme na granici sa Sirijom

Turska vojska nagomilava dodatne snage na granici sa Sirijom, prenose turski mediji.

U području turskog grada Kilisa razmešteni su raketni sistemi koji mogu da izvedu 40 gađanja u 80 sekundi, saopštila je agencija „Anadolija“.

Prema informacijama izvora agencije, iz zapadnih regiona Turske na vojnu bazu 5. Oklopne brigade u provinciji Gazijantep na jugoistoku zemlje poslata je dodatna vojna tehnika radi podrške jedinica turske vojske koje se nalaze na granici sa Sirijom.

Kilis je poslednjih nedelja nekoliko puta bio meta granatiranja sa pogranične teritorije Sirije koju kontroliše teroristička organizacija DAEŠ. Tom prilikom je poginulo 10 osoba, dok je više od 40 ranjeno. Turska artiljerija je svaki put otvarala vatru na pozicije DAEŠ-a.

Turski mediji su juče saopštili da je u područje Kilisa poslata dodatna oklopna tehnika i da je likvidirano osam militanata  i uništen raketni sistem DAEŠ-a na severu Sirije.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Turska rasporedila raketne sisteme na granici sa Sirijom

Izvor: Vesti-online.com, 26.Apr.2016

Turska vojska nagomilava dodatne snage na granici sa Sirijom, prenose turski mediji...U području turskog grada Kilisa razmešteni su raketni sistemi koji mogu da izvedu 40 gađanja u 80 sekundi, saopštila je agencija "Anadolija". Prema informacijama izvora agencije, iz zapadnih regiona Turske na vojnu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.