Turska gradi novu vojnu bazu na granici sa Sirijom

Izvor: Blic, 08.Sep.2013, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska gradi novu vojnu bazu na granici sa Sirijom

Turska vojska počela je izgradnju nove vojne baze na vrhu planine Kel, u blizini sirijskog priobalnog grada Latakije.

Vojnici sa opremom počeli su da montiraju bazu na jugu pogranične turske oblasti Hataj. U tu oblast stižu i tenkovi i druga oklopna vozila.

Vojska Turske je pojačala prisustvo u pograničnom području sa Sirijom, posebno od kako su SAD pokrenule kampanju da se izvrši napad na Siriju.

Turski premijer Redžep Tajip Erdogan rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je da bi Turska mogla da ima svoju ulogu u međunarodnoj intervenciji na Siriju.

Turska je nekada bila saveznik sirijskog predsednika Bašara al-Asada, a sada je jedna od država koje najviše zagovaraju vojnu intervenciju protiv sirijskog režima.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.