Turska: Uhapšene 22 osobe koje su se željeli priključiti islamistima

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Avg.2015, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska: Uhapšene 22 osobe koje su se željeli priključiti islamistima

KILIS - U gradu Kilisu na jugu Turske su privedene 22 osobe za koje se sumnja da su pokušale da pređu u Siriju kako bi se pridružili teroristima Islamske države (IS), javlja Samo jedna privedena osoba nije strani državljanin.

Prema navodima policijskih vlasti, specijalni timovi Kancelarije za borbi protiv terorizma su pokrenuli akciju u pograničnom selu Cildiroba gdje su priveli 22 osobe koje su htjele preći iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Turske u Siriju, a s ciljem da se priključe terorističkoj organizaciji IS.

Strani državljani, za koje se vjeruje da su pokušali da pređu u Siriju kako bi se pridružili IS, podvrgnuti su ljekarskoj kontroli u državnoj bolnici u Kilisu, a nakon čega su predati Upravi za strane državljane pri policijskim jedinicama u Turskoj kako bi bili deportovani.

Međutim, jedna grupa je uspjela preći iz sela Cildiroba u selo Telahmar koje se nalazi na sirijskoj strani. Na drugoj strani ih je čekao kamion. Među osobama su se nalazile i žene i djeca.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.