Treći bombaš-samoubica sa Kosova

Izvor: RTS, 20.Jun.2017, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Treći bombaš-samoubica sa Kosova

Blerim Podvorica iz Lipljana poginuo je u samoubilačkom napadu u okolini Homsa u Siriji, čime je postao treći bombaš-samoubica koji je na ratišta u Iraku i Siriji stigao sa Kosova.
Podvorica je, kako navode prištinski mediji, uleteo u položaj sirijske vojske u automobilu natovarenom eksplozivom, a njegovu smrt je potvrdio njegov brat Krešnik.

Prema informacijama iz >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Sirije u dva samoubilačka napada u okolini Homsa, prošlog ponedeljka, poginulo je 12 sirijskih vojnika, dok je u akciji Asadovih snaga koja je usledila ubijeno tridesetak pripadnika Islamske države.
Blerim Podvorica je u Siriji ratovao pod imenom Abu Zaid Kosovi.
Podvorica je treći bombaš-samoubica koji je stradao tokom sukoba u Iraku i Siriji. Na ratištima u te dve države bori se više od 300 dobrovoljaca sa Kosova.
U poslednjih mesec dana u Siriji je poginulo najmanje pet dobrovoljaca sa Kosova.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bombaši-samoubice s Kosovo prave haos po Siriji

Izvor: Mondo, 20.Jun.2017

Bljerim Podvorica iz Lipljana, poginuo je u samoubilačkom napadu u okolini Homsa u Siriji. To je treći bombaš-samoubica koji je na ratiššta u Iraku i Siriji stigao sa Kosova, prenosi RTS...Foto: MONDO/Mario Milojević..Podvorica je, kako navode prištinski mediji, uleteo u položaj sirijske vojske...

Nastavak na Mondo...

Još jedan Albanac sa Kosova poginuo u Siriji: Uleteo u položaj vojske i razneo se!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2017

Na ratištima u Siriji i Iraku više od 300 boraca sa Kosova ratuje na strani IS..Bljerim Podvorica iz Lipljana poginuo je u samoubilačkom napadu u okolini Homsa u Siriji i on je treći bombaš-samoubica koji je na ratišta u Iraku i Siriji stigao sa Kosova i Metohije...Moskva poručuje Amerima da ne...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Još jedan bombaš samoubica sa Kosova poginuo u Siriji

Izvor: B92, 21.Jun.2017, 15:07

Priština -- Bombaš samoubica sa Kosova i Metohije Albanac Blerim Podvorica (29) iz Lipljana poginuo je u samoubilačkom napadu u okolini Homsa u Siriji, piše portal Express...Kako se navodi, on je treći bombaš samoubica sa Kosova, koji je na ratištu u Iraku i Siriji izvršio napad automobilom bombom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.