Traže rođaka sirijskog dečaka obolelog od raka

Izvor: Radio 021, 19.Mar.2016, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Traže rođaka sirijskog dečaka obolelog od raka

Grčke vlasti tragaju za rođacima sedmogodišnjeg dečaka obolelog od raka, kojem je hitno potrebna transplatacija koštane srži.

Grčki državni organi angažovali su maksimum svojih kapaciteta kako bi pronašli majku i rođake tog dečaka, hospitalizovanog u Nemačkoj sa dijagnozom raka, kako bi mu obezbedili transplataciju koštane srži.

Postoji mogućnost da se majka i rođaci obolelog dečaka nalaze >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << među hiljadama migranata koji su trenutno smešteni u prihvaltilištima širom Grčke, prenosi ANA.

Prica o dečaku Rami, brzo se pročula a stigla je i do premijera Ciprasa koji se trenutno nalazi u Briselu na samitu Evropske unije i Turske.

Prema pisanju britanske štampe, Rami je pre nekoliko godina dijagnostikovan Hodžkinov limfom, neposredno po početku rata u Siriji. Dok je dečak bio u bolnici, njegova porodica je raseljena iz svog doma u Tadamounu.

Dečakov otac je naposletku odlučio da pokuša, uz pomoć krijumčara, da odvede Ramu u Nemačku, u čemu je i uspeo. Tako je dečaku obezbeđen nastavak terapije u bolničkim uslovima.

Lekari u Nemačkoj su rekli ocu da su jedini kompatibilni donori rođaci dečaka, ali da nisu u mogućnosti da pronađu njegovu familiju zbog zatvorenih granica i da bi potraga mogla da potraje mesecima.

Autor: agencije
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.