Tragedija za tragedijom: Omranov brat podlegao povredama

Izvor: B92, 20.Avg.2016, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tragedija za tragedijom: Omranov brat podlegao povredama

Brat Omrana Dakneša, sirijskog dečaka čija je fotografija postala simbol stradanja civila u Alepu, umro je od povreda u bolnici tri dana nakon vazdušnog napada.

Desetogodišnji Ali Dakneš igrao se ispred porodične kuće, kada se u sredu dogodio vazdušni napad. Odveden je u bolnicu sa svojim roditeljima, bratom i sestrama, ali je podlegao povredama u subotu, izjavili su aktivisti u Alepu, piše "Independent". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Lokalna opozicija objavila je sliku teško povređenog dečaka kako leži u bolničkom krevetu bez svesti, nemožan da sam diše.

Omran i Ali su sa roditeljima i dve sestre spaseni iz ruševina porodične kuće koja je bila pogođena u vazdušnim napadima.

Dečakov otac je izjavio da se njegov najstariji sin igrao s prijateljima na ulici u trenutku kada se dogodila eksplozija. On je sa svojom suprugom sedeo na kauču, dok su sin Omran i dve ćerke bile na prvom spratu.

“Strašno je gledati kako vam deca padaju ranjena pred vašim očima”, rekao je otac.

Fotografija na kojoj Omran Dakneš mirno sedi u kolima Hitne pomoći obliven krvlju i prašinom i čeka pomoć još jedan je podsetnik horora sirijskog rata.

Uznemirujuća fotografija, uz video snimak, koji je snimio Medija Centar iz Alepa brzo se proširila društvenim mrežama.

Prošle godine, fotografija utopljenog trogodišnjaka Alana Kurdija postala je simbol migrantske krize, a sudanski umetnik naslikao je dve priče koje simbolizuju patnju miliona ljudi.

Na slici je kroz dve tragične sudbine mališana prikazao kakav izbor preostaje sirijskoj deci i mališanima sa drugih ratnih područja.

Rusko Ministarstvo odbrane odbacilo je odgovornost za napad na predgrađe Alepa u kojem je povređen dečak čije su fotografije uznemirile javnost. Opširnije u posebnoj vesti

.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NOVA TRAGEDIJA DEČAKA KOJI JE RASPLAKAO SVET Brat malog Omrana iz Sirije podlegao povredama u bolnici

Izvor: Blic, 20.Avg.2016

Brat sirijskog dečaka čija fotografija je obišla svet i postala simbol patnje civila u Alepu preminuo je od zadobijenih povreda, prenosi "Independent"...Ali Dakneš, koji je imao samo deset godina, ranjen je u sredu kad i njegov mlađi brat Omran, tokom vazdušnog napada koji je do temelja srušio...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.