Sve napetije u Siriji: Tramp odobrio naoružanje Kurdima

Izvor: BKTV News, 09.Maj.2017, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve napetije u Siriji: Tramp odobrio naoružanje Kurdima

Predsednik Amerike Donald Tramp odorio je naoružanje kurdskim Jedinicama narodne odbrane koji se bore protiv Islamse države u Siriji.

Davanje novca za "pružanje podrške YPG je odobreno", saopštio je zvaničnik pod uslovom da ostane anoniman. Kako on navodi, odobrenje važi odmah, ali će dostava oružja tek biti određena.

'Trump, YPG'ye ağır silah gönderme kararını onayladı' https://t.co/gtXViacYl4 pic.twitter.com/0HIi8xR2Jy
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News <<
 Problem da li naoružati Kurde bio je sporan za Trampovu administraciju, jer je viđen kao potez koji će razbesneti NATO saveznika,Tursku, navode agencije. Zvaničnik nije saopštio kakvo naoružanje će biti pruženo Kurdima, ali će biti korišćeno za osvajanje uporišta Islamske države, grada Rake u Siriji.

FOTO: Tanjug/AP

Raku, koju Islamska država naziva prestonicom svog "kalifata", trenutno opkoljavaju borci kurdske i sirijsko-arapske alijanse, a zvaničnici očekuju brutalnu borbu.

 Odluka da se naoružaju Kurdi saopštena je samo nekoliko sati pre nego što se šef Pentagona, Džejms Matis, sasto sa turskim zvaničnikom u Danskoj na samitu koalicije protiv Islamske države.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.