Sukob Sirije i Turske bi mogao da eskalira

Izvor: Studio B, 07.Okt.2012, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukob Sirije i Turske bi mogao da eskalira

Američki sekretar za odbranu Leon Paneta izjavio je da kontinuirana razmena artiljerijske vatre između Sirije i Turske podstiče bojazni da bi konflikt mogao da ekskalira i proširi se na susedne zemlje.

Paneta, koji se nalazi u poseti Peruu, istakao je sinoć da SAD koriste diplomatske kanale kako bi izrazile zabrinutost zbog sukoba dve države u nadi da se on neće proširiti, preneo je AP.

Turska i Sirija su i danas razmenile artiljerijsku vatru, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << su se pobunjenici sukobili sa snagama sirijskog režima u blizini granice. Turska odgovara na granatiranje iz Sirije od srede, kada je jedna granata pala na tursku teritoriju i ubila pet civila, podsetila je američka agencija.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Tenzije između Turske i Sirije se ne smiruju: Amerika strahuje od eskalacije sukoba (FOTO)

Izvor: S media, 07.Okt.2012

Turska vojska granatirala je danas teritoriju Sirije i to je bila momentalna odmazda nakon što je granata ispaljena sa susedne teritorije pala na turski pogranični grad Akčakale, što je drugi incident takve vrste u proteklih pet dana, javio je Rojters. Granata ispaljena iz Sirije pala je na nekoliko...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.