Srušio se ruski avion, 32 poginulih

Izvor: Večernje novosti, 06.Mar.2018, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srušio se ruski avion, 32 poginulih

Ruski transportni avion srušio se danas u Siriji, a prilikom pada poginulo je 26 osoba i šest članova posade Ruski transportni avion "antonov-26" srušio se danas u Siriji, a tom prilikom poginulo je svih 32 ljudi koliko ih se nalazilo u letelici, od kojih 26 putnika i šest članova posade, saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije, navodeći >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << da je uzrok pada najverovatnije tehnički kvar."Prema preliminarnim podacima, tehnički problem bi mogao biti uzrok rušenja aviona. Prema izveštajima s lica mesta, na letelicu nije otvorena vatra pre nego što se srušio", navodi se u saopštenju, prenosi Tass.PROČITAJTE JOŠ - ISTRAGA KAŽE: Ruski avion pao zbog greške pilota?Kako se navodi, nesreća se dogodila oko 15:00 sati po moskovskom vremenu, u trenutku kada se avion spremao da sleti na aerodrom u Hmejmimu u Siriji, prenosi Tass.Avion se srušio samo 500 metara od aerodromske piste, navodi AP.Rusija, ključna saveznica sirijskog predsednika Bašara al-Asada, koristi vojnu bazu u Siriji kod obale Mediterana, podseća američka agencija.VULINOV TELEGRAM SAUČEŠĆA ŠOJGUUPovodom tragičnog udesa ruskog vojnog transportnog aviona „Antonov 26“ i pogibije 32 putnika i članova posade u Siriji, ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin uputio je telegram saučešća ministru odbrane Rusije Sergeju Šojguu."Svet bi morao da poštuje žrtve koje Ruska Federacija podnosi da se zlo Islamske države ne pojavi u drugim zemljama i gradovima. Svaki dan koji u našim zemljama prođe u miru daleko od zla koje ste svojim žrtvama i svojom borbom zaustavili i porazili u Siriji je dan u kome bi se trebalo setiti svih nastradalih boraca protiv terorizma i zahvaliti se njihovoj zemlji i njihovim porodicama", navodi se u telegramu.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pad ruskog aviona u Siriji

Izvor: Danas, 06.Mar.2018

Ruski vojni transportni avion tipa An-26 sruštio se prilikom sletanja u avio bazu Heimim u Siriji, javila je ruska TV stanica Zvezda.

Nastavak na Danas...

PAD RUSKOG AVIONA: Poginulo 39 vojnika, nema preživelih

Izvor: Večernje novosti, 06.Mar.2018

Prema najnovijim informacijama, prilikom pada ruskog transportnog aviona "antonov-26" danas u Siriji poginula su 33 putnika i šest članova posade, a svi su bili pripadnici ruskih oružanih snaga Prema najnovijim informacijama, prilikom pada ruskog transportnog aviona "antonov-26"...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.