Sputnjik: Nemačke i kanadske trupe ušle u Siriju

Izvor: B92, 07.Jul.2016, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sputnjik: Nemačke i kanadske trupe ušle u Siriju

Moskva -- Nepoznat broj nemačkih i kanadskih vojnika stigao je u grad na severu Sirije Tel Abijad, u severnoj provinciji Raka, rekli su “Sputnjiku” izvori sa lica mesta.

Vojno osoblje bilo je poslednjih dana raspoređeno u oblasti u kojoj se koalicija predvođena Sjedinjenim Državama bori protiv takozvane Islamske države.

Sirijska televizija javila je prošlog meseca da su nemački komandosi ušli u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Siriju da se priključe francuskim i američkim snagama u ofanzivi na grad Manbij koji kontroliše ID.

Manbij, grad lociran između samoproglašene prestonice ID-a Rake i tursko-sirijske granice, strateški je važan za teroriste.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nemačke i kanadske trupe ušle u Siriju

Izvor: Vostok.rs, 07.Jul.2016

Nepoznat broj nemačkih i kanadskih vojnika nedavno je stigao u grad na severu Sirije Tel Abijad, u severnoj provinciji Raka, rekli su Sputnjiku izvori sa lica mesta.. . Vojno osoblje bilo je poslednjih dana raspoređeno u oblasti u kojoj se koalicija predvođena Sjedinjenim Državama bori protiv...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.