Nemačke i kanadske trupe ušle u Siriju

Izvor: Vostok.rs, 07.Jul.2016, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačke i kanadske trupe ušle u Siriju

Nepoznat broj nemačkih i kanadskih vojnika nedavno je stigao u grad na severu Sirije Tel Abijad, u severnoj provinciji Raka, rekli su Sputnjiku izvori sa lica mesta.

Vojno osoblje bilo je poslednjih dana raspoređeno u oblasti u kojoj se koalicija predvođena Sjedinjenim Državama bori protiv terorističke organizacije DAEŠ.

Sirijska televizija javila je prošlog meseca da su nemački komandosi ušli u Siriju da se priključe francuskim i američkim snagama u ofanzivi na grad Manbij koji kontroliše DAEŠ.

Manbij, grad lociran između samoproglašene prestonice DAEŠ-a Rake i tursko-sirijske granice, strateški je važan za teroriste.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Sirija: Nemački i kanadski vojnici stigli u Tel Abijad

Izvor: Blic, 08.Jul.2016, 00:32

Neodređen broj nemačkih i kanadskih vojnika nedavno je stigao u grad Tel Abijad u pokrajini Raka na severu Sirije, rekli su danas izvori sa lica mesta za "Sputnjik"...Vojno osoblje bilo je tokom poslednjih nekoliko dana raspoređeno u ovoj oblasti u kojoj se koalicija predvođena SAD bori protiv terorističke...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.