Specijalni izaslanik Stejt Departmenta Mekgurk podnosi ostavku

Izvor: VOA, 22.Dec.2018, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Specijalni izaslanik Stejt Departmenta Mekgurk podnosi ostavku

Bret Mekgurk, specijalni izaslanik SAD u globalnoj koaliciji za borbu protiv Islamske države podneo je ostavku u petak, izjavio je jedan zvaničnik Stejt departmenta. Mekgurkova ostavka stupa na snagu 31. decembra.  Kako navodi osoba upoznata sa Mekgurkovom odlukom, američki diplomata odlučio je da podnese ostavku zato što se protivi odluki predsednika Trampa da povuče američke vojnike iz Sirije. Iz istog razloga je dan ranije ostavku podneo sekretar za odbranu Džim Matis.  TV mreža CBS izvestila je o Mekgurkovoj ostavci u subotu.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova ostavka zbog Trampove odluke o povlačenju vojske iz Sirije

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Dec.2018

VAŠINGTON - Specijalni predstavnik Bijele kuće za borbu protiv "Islamske države" Bret Mekgurk podnio je ostavku, jer nije saglasan sa odlukom američkog predsjednika Donalda Trampa o povlačenju vojske iz Sirije, javila je medijska kuća BBC pozivajući se na svoje izvore.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.