Šojgu: „Isporuka S-300 Siriji i druge mere će ohladiti usijane glave“

Izvor: Vostok.rs, 24.Sep.2018, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šojgu: „Isporuka S-300 Siriji i druge mere će ohladiti usijane glave“

Mere koje je Rusija preduzela nakon obaranja ruskog aviona "Il-20" u Siriji ohladiće "usijane glave" i sprečiti radnje koje ugrožavaju rusku vojsku, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.



Šojgu je rekao da su mere namenjene "hlađenju" usijanih glava i radi sprečavanja pogrešnih postupaka koji predstavljaju rizik za pripadnike ruske vojske. Dodao je da ako se takav razvoj ne uspe ostvariti, "ruska vojska će delovati u skladu s situacijom".

Podsetimo Šojgu je danas saopštio o isporuci PVO sistema S-300 Siriji u roku od dve sedmice.




"Ruska vojska takođe će obezbediti Siriji bolje sisteme kontrole za jedinice sirijske PVO, a koje se samo isporučuju ruskim oružanim snagama", objasnio je Sergej Šojgu. Ovo će omogućiti integraciju sirijske i ruske vojne tehnike, omogućavajući sirijskoj strani bolju informisanost.

"Najvažnija stvar je da će obezbediti identifikaciju ruskih vazduhoplova od strane snaga sirijske PVO. Potencijalno će izložiti i izraelske avione koje prate ruske radarske stanice za sirijsku PVO", navodi se u saopštenju.

Treća mera koju je najavilo Ministarstvo odbrane je set elektronskih kontramera nad sirijskom obalom, koje će "suzbiti satelitsku navigaciju, radarske sisteme i komunikaciju borbenih aviona koji napadaju ciljeve na teritoriji Sirije".

Prošle nedelje ruski avion Il-20 avion sa 15 članova posade oborila je sirijska PVO kod obale sirijske provincije Latakia. Sirijska PVO je dejstvovala u odgovoru na izraelski napad, a Moskva je optužila Izrael da je iskoristio ruski avion kao zaklon od sirijske PVO.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut
 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Peskov: Isporuka S-300 Siriji nije usmerena protiv trećih zemalja

Izvor: Vostok.rs, 24.Sep.2018

Isporuka sistema S-300 Siriji nisu usmerena protiv trećih zemalja. Rusija se rukovodi interesima zaštite svoje vojske, izjavio je novinarima sekretar za štampu ruskog predsednika Dmitrij Peskov.. . "Ovde se radi o očiglednoj potrebi koraka Rusije za jačanje bezbednosti svoje vojske, tako da...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.