Šojgu: Delovi ruskog kontingenta već se vraćaju iz Sirije

Izvor: B92, 11.Dec.2017, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šojgu: Delovi ruskog kontingenta već se vraćaju iz Sirije

Moskva -- Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izjavio je da su određeni elementi ruskog vojnog kontingenta u Siriji već započeli povratak u Rusiju, javljaju RIA Novosti

Predsednik Rusije Vladimir Putin ranije danas je naredio Ministarstvu odbrane povlačenje ruskih trupa iz Sirije, istakavši da su Moskva i Damask nakon dvogodišnje vojne kampanje ispunile svoju misiju uništenja Islamske države.

On je to rekao tokom iznenadne posete ruskoj vazdušnoj bazi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Hmejmim u sirijskoj pokrajini Latakija, gde je razgovarao sa predsednikom Sirije Bašar al Asadom i obratio se vojsci, prenosi Rojters.

"Naređujem Ministarstvu odbrane i načelniku generalštaba da započne povlačenje ruske vojske na stalne lokacije", rekao je Putin.

On je najavio da će Rusija zadržati vazdušnu bazu Hmejmim i pomorsku stanicu u sirijskoj luci Tartus.

"Zadatak borbe protiv naoružanih bandita ovde u Siriji, zadatak koji je bilo neophodno rešiti uz pomoć obimnog korišćenja oružanih sila, većim delom je rešen i rešen je spektakularno. Čestitam vam", rekao je Putin okupljenim vojnicima u bazi Hmejmim.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šojgu: Deo ruskog kontingenta već se vraća iz Sirije

Izvor: Blic, 12.Dec.2017, 01:09

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izjavio je da su određeni elementi ruskog vojnog kontingenta u Siriji već započeli povratak u Rusiju, javila je ruska agencija RIA Novosti, a prenosi Rojters...Predsednik Rusije Vladimir Putin juče je naredio Ministarstvu odbrane povlačenje ruskih trupa iz Sirije,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.