Sirijski pobunjenici napadaju vojni aerodrom

Izvor: Vostok.rs, 03.Nov.2012, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijski pobunjenici napadaju vojni aerodrom

03.11.2012. -

Sirijski pobunjenici su započeli ofanzivu na jednu od najvećih vojnih vazduhoplovnih baza Sirije – Taftanaz u severnoj provinciji Idlib, javlja Bi-Bi-Si.

Pobunjenici koriste rakete i minobacače. Istovremeno opozicija vodi propagandnu kampanju na internetu, pokazujući video snimke operacije.

Aktivizacija pobunjenika se beleži jedan dan uoči otvaranja susreta predstavnika sirijske opozicije u Dohi. Očekuje se da će u Kataru biti izabrana „vlada Sirije u izgnanju“.

Izvor: Glas Rusije, foto: EPA    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Sirijska armija odbila napad na vazduhoplovnu bazu

Izvor: Vostok.rs, 04.Nov.2012, 18:46

04.11.2012. -..Sirijska vojska odbila je napad nekoliko odreda naoružanih ustanika, koji su pokušali da okupiraju jednu od najvećih baza ratne avijacije Sirije u Taftanazu severne provincije Idlib. Kako navode mediji, likvidirano je nekoliko desetina bandita i uništena velika količina vojne tehnike....

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.