Sirijski hakeri napali sajt vojske SAD

Izvor: Blic, 08.Jun.2015, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijski hakeri napali sajt vojske SAD

Američka vojska je danas saopštila da je privremeno uklonila svoj sajt, nakon što ga je hakovala grupa koja se naziva Sirijska elektronska vojska.

One of #SEA messages left on the US Army website. #SEA #USArmy pic.twitter.com/jIA7HN9jXt

U saopštenju vojske SAD se navodi da su hakeri ugrozili jedan elemenat sadržaja sajta army.mil, preneo je Rojters.

"Nakon što nam je na to ukazano, Vojska je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << preduzela odgovarajuće preventivne mere kako bi se uverila da neće biti ugroženi podaci Vojske, time što je privremeno uklonila svoj sajt", izjavio je portparol američke vojske brigadni general Malkolm Frost.

Grupa hakera koji se nazivaju Sirijska elektronska vojska je preuzela odgovornost za hakovanje sajta američke vojske i saopštila da je na tom sajtu ostavila poruke, uključujući jednu koja glasi: "Vaši komandanti priznaju da obučavaju ljude protiv kojih su vas poslali da se borite i umrete."

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Američka vojska uklonila sajt posle hakovanja

Izvor: B92, 08.Jun.2015

Američka vojska je danas saopštila da je privremeno uklonila svoj sajt, nakon što ga je hakovala grupa koja se naziva Sirijska elektronska vojska...U saopštenju vojske SAD se navodi da su hakeri ugrozili jedan elemenat sadržaja sajta army.mil, preneo je Rojters..."Nakon što nam je na to ukazano,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.