Sirijska vojska započinje operaciju isterivanja Al Kaide iz provincije Alepo

Izvor: Vostok.rs, 09.Apr.2016, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijska vojska započinje operaciju isterivanja Al Kaide iz provincije Alepo

Sirijski mediji objavili su „specijalnu izjavu“ štaba nacionalne armije za provinciju Alepo u kojoj se naglašava da se vladine spremaju za veliku ofanzivu na teroriste koji drže deo grada Alepa i njegove okoline i severne i zapadne delove provincije.

Sa ambicijom da provinciju Alepo očiste od svih oružanih grupacija koje ne štiti rusko-američki dogovor o primirju.

Na udaru će prvenstveno biti sirijska Al Kaida - Džebhat an-Nusra. Jer, u „specijalnoj izjavi“ se prvo naglašava da je upravo ona neprekidno kršila primirje i u svoje operacije uvukla i neke druge oružane grupacije, među kojima ima i onih koje SAD i njihovi arapski saveznici smatraju „umerenim“. Potom su napade počeli da izvode i na severu i zapadu provincije.

Štab provincije Alepo, koji se često naziva i „štabom severnog fronta“, naglašava da je sada potpuno jasno da Džebhat an-Nusra i svi koji je podržavaju „razumeju samo jezik rata“

Za ovim je usledila najava: „Zbog svega, sirijska armija i njeni saveznici planiraju da u najskorije vreme započnu borbena dejstva na svim frontovima u provinciji Alepo - na severu, zapadu i jugu. Ovoga puta nas ništa neće zaustaviti“.

Civili su upozoreni da sa porodicama napuste buduću ratnu zonu u provinciji Alepo i da se drže što dalje od položaja koje drže terorističke grupacije.

Džebhat an-Nusra je proteklih dana zauzela naselje El-Ejs, a potom je izvela napad projektilima sa otrovnim gasom na deo Alepa Šejh-Maksud.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut
Fakti

Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.