Sirijska vojska opkolila diviziju terorista u blizini grada Akrebat

Izvor: Vostok.rs, 18.Avg.2017, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijska vojska opkolila diviziju terorista u blizini grada Akrebat

Sirijska vojska opkolila je diviziju terorista u blizini grada Akrebat u provinciji Hama, čime je onemogućila dopremanje municije i naoružanja teroristima, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Kako se navodi, pripadnici sirijske vojske su uz pomoć ruske avijacije uspostavili potpunu kontrolu nad visoravnima u okolini grada, samim tim put snabdevanja je pod konstantnom vatrom sirijskih snaga.

Istovremeno, teroristi pokušavaju da pobegnu iz Akrabata autobusima i oklopnim vozilima u pravcu Dejr el Zora, koje predstavlja poslednje uporište terorista nakon pada iračkog Mosula, navodi se u saopštenju.

S tim u vezi, Ministarstvo napominje da ruska avijacija sprovodi konstantne izvišđačke letove kako bi utvrdila puteve evakuacije terorista kako bi saznala tačnu lokaciju premeštanja vojne tehnike terorista i njihovih oklopnih vozila.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruska avijacija za nedelju izvršila 290 borbenih letova u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 18.Avg.2017

Ruska avijacija je u vazdušnim operacijama u Siriji za proteklih nedelju dana uništila 730 objekata terorističkih organizacija, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Rusije.. . Kako se navodi u saopštenju, za proteklih sedam dana izvršeno je preko 290 borbenih letova.. . . . Više od 160...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.