Sirijska vojska oborila 71 raketu - Ministarstvo odbrane Rusije

Izvor: Vostok.rs, 14.Apr.2018, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijska vojska oborila 71 raketu - Ministarstvo odbrane Rusije

Generalštab Vojske Rusije je saopštio da su jedinice PVO Vojske Sirije oborile 71 raketu zapadne koalicije.

Sirijski PVO sistemi presreli su većinu krstarećih raketa i projektila vazduh-zemlja, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane, dodajući da nijedna od PVO jedinica ruskih snaga nije bila uključena u odbijanje napada.

Prema najnovijim podacima ruskog Ministarstva odbrane, Sirija je preselila najmanje 71 raketu od 103 lansirane.

Kako se navodi, obaranje raketa pokazalo je da su sirijske snage izuzetno obučene.



Generalštab je naglasio da će Rusija razmotriti mogućnost isporuke PVO sistema S-300 Siriji kao i drugim zemljama sveta.



„Agresija SAD protiv Sirije je pokušaj da se spreči istraga o hemijskom napadu u Siriji i u potpunoj je suprotnosti sa naporima da se pobedi terorizam u zemlji“, navodi Generalštab.

Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da prati razvoj situacije u Siriji i ocenjuje da je u Damasku, te je ocenilo da je trenutno situacija normalna i mirna.


Čitajte više na Napadi SAD, Francuske i Velike Britanije na Siriju

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.