Sirijska vojska dobila od Rusije drugu seriju aviona MiG-29

Izvor: Vostok.rs, 04.Jun.2020, 07:22

Sirijska vojska dobila od Rusije drugu seriju aviona MiG-29

Sirijska vojska dobila je od Rusije drugu seriju aviona MiG-29, saopštila je ruska ambasada u Damasku na svojoj Tviter stranici, prenose RIA Novosti. Dodaje se da su avioni prebačeni kao deo vojno-tehničke saradnje dveju zemalja.
#SYRIA | Syrian Arab Army received the second batch of advanced MiG-29 fighter jets from #Russia - in the framework of military & technical cooperation between our countries. Syrian already begin to carry out missions on those planes | https://t.co/APPLjGzRAU | #SAA #روسيا #سورياpic.twitter.com/QJOmyqO2WS
— Russian Embassy, Syria (@RusEmbSyria) June 3, 2020 Kako se navodi, sirijski piloti već su počeli leteti na ovim letelicama. Do početka sukoba u Siriji, Oružane snage Sirijske Arapske Republike imale su nekoliko desetina aviona MiG-29, koji su se isporučivali od početka 1980-ih. Pored toga, nekoliko aviona MiG-29SMT koristile su Vazdušno-kosmičke snage Rusije tokom operacije protiv terorista. MiG-29 je avion četvrte generacije. Dizajniran je za uništavanje svih vrsta vazdušnih ciljeva u svim vremenskim uslovima, kao i za uništavanje kopnenih ciljeva. Prvi let MiG-29 je imao 1977. godine, a pet godina kasnije stavljen je u službu.

Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.