Izvor: Nezavisne Novine, 04.Apr.2017, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijska vojska: Nismo izveli hemijski napad nikada i nigdje

DAMASK - Sirijsko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su za napad hemijskim oružjem u Idlibu odgovorne terorističke grupe i njihove pristalice.

Sirijska vojska je kategorično negirala da je umješana u hemijski napad za koji se sumnja da je izveden u Idlibu na sjeverozapadu Sirije.

"Terorističke grupe i oni koji stoje iza njih su odgovorni za korišćenje hemijskog oružja i toksičnih materijala, ali i za nepoštovanje života civila, zarad >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << njihovih ličnih interesa", navodi se u saopštenju sirijskog Ministarstva, prenosi Tas.

Sirijska vojska je negirala da je upotrijebila bilo kakvu hemijsku ili toksičnu supstancu u Idlibu i istakla da ih "nikada nigdje nije upotrijebila i da to neće ni u budućnosti činiti", javlja sirijska državna agencija SANA.

Ta agencija je prenijela i izjavu zvaničnika sirijskog Ministarstva spoljnih poslova koji je rekao da Damask "ponavlja svoju snažnu osudu zločina koji su izvele oružane terorističke grupe u Kan Šeikunu".

"Sirija potvrđuje da je ispoštovala sve svoje obaveze u skladu sa Konvencijom o hemijskom oružju otkako joj se pridružila 2013.", dodaje SANA, prenosi AFP.

Ranije je saopšteno da je u napadu na gradu Kan Šeikun u sjeverozapadnoj pokrajini Idlib, koja je u rukama opozicije, ubijeno najmanje 58 civila, među kojima 11 djece, a SAD, Britanija i Francuska su za napad optužile vladu sirijskog predsjednika Bašara al-Asada, dok komisija UN istražuje navode o tom napadu.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.