Sirijska opozicija odbacila Asadov poziv na dijalog

Izvor: Kurir, 07.Jan.2013, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijska opozicija odbacila Asadov poziv na dijalog

DAMASK - Sirijska opozicija danas je obacila poziv predsednika Bašara Asada na dijalog, dok članice NATO prkose Asadu slanjem raketa "patriot" u susednu Tursku. Asad je juče u govoru pozvao na dijalog opozicione elemente koje smatra prihvatljivim, eksplicitno isključujući glavnu opoziciju koja se nalazi u egzilu kao "ubice" kojima upravljaju stranci i koji rade za strane gospodare.

Međutim lider Nacionalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << koordinacionog tela za demokratsku promenu u Siriji, koju Asadov režim toleriše, za razliku od međunarodno priznate Sirijske nacionalne koalicije, rekao je da njegova grupa neće učestvovati u nacionalnom dijalogu pre obustavljanja nasilja, oslobađanja političkih zatvorenika, slanja humanitarne pomoći u oblasti zahvaćene sukobima i objavljivanja imena nestalih Sirijaca.

Hasan Abdel Azim je na konferenciji u Damasku, takođe, kazao da neće biti direktnih pregovora niti dijaloga sa režimom, već samo unutar okvira koji predvodi zajednički mirovni izaslanik UN i Arapske lige Lahdar Brahimi, prenosi AFP.

Članice NATO su bile još direktnije, pa su Vašington i Pariz rekli da je Asad izgubio dodir sa realnošću, dok je London poručio da je Asadovo obećanje dijaloga "prazno". U međuvremenu, iz Holandije je danas za Tursku krenuo konvoj sa holandskim "patriot" raketama. One će tamo biti postavljene kao odbrana od eventualne vazdušne pretnje sa sirijske teritorije.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Asad nudi dijalog, opozicija protiv

Izvor: B92, 08.Jan.2013, 00:14

Damask -- Sirijska opozicija danas je obacila poziv predsednika Bašara Asada na dijalog, dok članice NATO prkose Asadu slanjem raketa "patriot" u susednu Tursku...Asad je juče u govoru pozvao na dijalog opozicione elemente koje smatra prihvatljivim, eksplicitno isključujući glavnu opoziciju koja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.