Sirijska avijacija dejstvovala po teroristima

Izvor: Vostok.rs, 10.Jun.2019, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijska avijacija dejstvovala po teroristima

Avijacija sirijskih snaga napala je baze terorista u Nakiri i Abdinu na jugu provincije Idlib. Napadi avijacije i artiljerije izvedeni su i po pozicijama terorista u Han Šeihunu, Maret Namanu, Kafr Zitu i Moriki. Militanti su imali velike gubitke u ljudstvu i tehnici.
Napadi sirijskih snaga usledili su nakon što su ekstremisti Kataib el Iza raketirali vojni aerodrom u okolini Hame. Oni su se ponovo približili strateškoj visoravni Tel Milih, gde su u toku žestoke borbe. Od početka nedelje u ovom delu Hame sirijske snage si izgubile oko 39 boraca. Vojska je uspela da izvede uspešnu operaciju i zauzme selo Džejmila, što je omogućilo da se razblokira auto-put između gradova Sukejlabija i Mharde, zapadno od Hame. Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.