Sirijska TV objavila da je Gavrilo Princip ubio Franca Ferdinanda!

Izvor: Večernje novosti, 02.Jul.2014, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirijska TV objavila da je Gavrilo Princip ubio Franca Ferdinanda!

BEČ - Sirijska televizija, sa 100 godina zakašnjenja, kao hitnu vest je proteklog vikenda objavila informaciju o atentatu u Sarajevu na austrougarskog prestolonaslednika Franca Ferdinanda. "'BBC Arabia' u 'tvitovima' je objavio vesti o 100. godišnjici atentata u Sarajevu, što zaposleni u informativnoj redakciji sirijske televizije nisu najbolje shvatili i verovali su da se radi o aktuelnim informacijama", prenosi bečki dnevnik "Esterajh". Novinar sirijske televizije objavio je >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << kao hitnu vest da je Franc Ferdinand ubijen, uz napomenu da je "20 osoba povređeno prilikom eksplozije konvoja prestolonaslednika". Ovo elementarno nepoznavanje istorije zaposlenog na sirijskoj televiziji, naišlo je na podsmeh na socijalnim mrežama.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Sirijci javili: Ubijen Ferdinand!

Izvor: Vesti-online.com, 03.Jul.2014, 05:23

Sirijska televizija, sa 100 godina zakašnjenja, kao hitnu vest, proteklog vikenda objavila je da je u Sarajevu ubijen austrougarski prestolonaslednik Franc Ferdinand...BBC Arabija u tvitovima je objavila vest o 100. godišnjici atentata, što zaposleni u informativnoj redakciji sirijske televizije nisu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.