Sirija zasenila oživljavanje svetske ekonomije

Izvor: EurActiv Srbija, 05.Sep.2013, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija zasenila oživljavanje svetske ekonomije

Medjunarodna kriza zbog Sirije mogla bi u drugi plan da prebaci pitanje oživljavanja svetske ekonomije, koje je prvobitno trebalo da bude glavna tema dvodnevnog samita Grupe 20 najvećih svetskih ekonomija koji 5. septembra počinje u Sankt Peterburgu. Uz brojne podele na isto tako brojnim poljima, Grupa 20, koja pokriva 90% svetske privrede, podeljena je i oko Sirije i čini se da je tu jaz najveći. Analitičari naime računaju na potencijalno "otvaranje karata" američkog i ruskog predsednika, Baraka Obame i Vladimira Putina, po pitanju Sirije na skupu Grupe 20, dok se priprema moguća vojna intervencija zapadnih zemalja na tu zemlju zbog navodne upotrebe hemijskog oružja.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napad može da izazove nuklearnu katastrofu

Izvor: Danas, 05.Sep.2013

Lideri G20 - grupe privredno najjačih zemalja okupili su se juče na dvodnevnom sastanku u ruskom gradu Sankt Peterburgu, ali umesto razgovora o ekonomiji, javnost očekuje da se samit pretvori u „obračun“ ruskog i američkog predsednika Vladimira Putina i Baraka Obame zbog situacije u Siriji.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.