Sirija traži od NATO-a i međunarodne zajednice da Turska povuče svoje snage

Izvor: Vostok.rs, 10.Mar.2017, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija traži od NATO-a i međunarodne zajednice da Turska povuče svoje snage

Ministarstvo spoljnih poslova Sirije traži od NATO-a i međunarodne zajednice da obaveže Tursku da povuče svoje jedinice sa sirijske teritorije, navodi se u pismu MSP-a Sirije, upućenom generalnom sekretaru UN i predsedniku Saveta bezbednosti.

U skladu sa ovim obraćanjem Vlada traži od generalnog sekretara, predsednika Saveta bezbednosti i međunarodne zajednice da obavežu Tursku da povuče svoju vojsku sa sirijske teritorije i prekine akte agresije, sačuva bezbednost i stabilnost u bliskoistočnom regionu i u svetu u celini.

U pismu se navodi da sirijsko rukovodstvo smatra „turski režim odgovornim za podršku terorizmu koji je ubio desetine hiljada nevine dece i porušio sirijsku infrastrukturu“.

MSP Sirije je ukazao da se to desilo „po direktnom ukazu predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana i organa bezbednosti zemlje“.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Damask: Turci, napolje iz Sirije

Izvor: Vesti-online.com, 10.Mar.2017

Ministarstvo inostranih poslova Sirije traži od NATO-a i međunarodne zajednice da obaveže Tursku da povuče svoje jedinice sa sirijske teritorije, navodi se u pismu MIP-a Sirije, upućenom generalnom sekretaru UN i predsedniku Saveta bezbednosti...U skladu sa ovim obraćanjem Vlada traži od generalnog...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.