Sirija: pobunjenici zauzeli bazu vazdušnih odbrambenih snaga

Izvor: Vostok.rs, 12.Jun.2012, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija: pobunjenici zauzeli bazu vazdušnih odbrambenih snaga

12.06.2012. -

Bataljon sirijske vojske, služeći u bazi PVO u blizini grada Raštan, prešao je na stranu pobunjenika, posle čega je napao obližnju vazduhoplovnu bazu. Vojnici i oficiri, napustivši služenje u vojsci, odneli su sa sobom, iz vojnih skloništa, značajnu količinu oružja i municije. U njihovom rukama su se našli PVO sistem S-75 "Dvina" i protivavionske instalacije "Šilka", koje se mogu koristiti u gradskim borbama.

Po izlasku iz baze, vojnici su >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << se pridružili pobunjenicima u gradovima Raštan i Taljbisa, gde su u toku borbe. Ranije, opozicija nije imala odgovarajuće oružje da bi se suprotstavila napadima helikoptera vladinih snaga, ali u vezi sa nedavnim događajim, sada imaju priliku da izjednače snage.

Izvor: Golos Rossii, foto: EPA
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.