Sirija namerava da traži milijardu dolara od Rusije

Izvor: Blic, 23.Okt.2014, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija namerava da traži milijardu dolara od Rusije

Sirija želi da zatraži od Rusije pozajmicu od milijardu dolara na sastanku rusko-sirijske komisije u Sočiju, piše danas ruski dnevnik Komersant.

- Sirijske vlasti razmatraju da zatraže od ruske države pozajmicu od milijardu dolara. Damasku je potreban taj novac za stabilizaciju valute i podršku socijalnih programa - piše ruski dnevnik, pozivajući se na visoki izvor iz ruske vlade.

Moskva je još >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u maju odlučila da obezbedi 240 miliona evra Siriji, podseća Komersant.

- Nema nikakve sumnje da će se ministarstvo finansija usprotiviti takvoj pozajmici bez ikakvih garancija... Čak i u slučaju sporazuma, mi nemamo sredstva za prenos tih fondova u Siriji - objasnio je sagovornik Komersanta.

Rusko-sirijska komisija, koja je juče počela sastanak u Sočiju, održava se do sutra, a cilj je nastavak saradnje dve zemlje.

Potpredsednik ruske valde Dmitrij Rogozin koji je zadužen za vojno-industrijski kompleks, danas treba da učestvuje u radu komisije.

Ruski predsednik Vladimir Putin takodje je danas u Sočiju gde će razgovarati s prestolonaslednikom Abu Dabija i zamenikom komandanta vojske Ujedinjenih Arapskih Emirata šeikom Mohamedom ben Zajed al Nahijanom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.