Sirija: Žestoki sukobi širom zemlje

Izvor: B92, 09.Sep.2012, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija: Žestoki sukobi širom zemlje

Bejrut -- Žestoke borbe vode se danas izmedju vojske i pobunjenika širom Sirije, a u nekim područjima vojska je upotrebila i avijaciju.

U napadima je danas poginula 21 osoba, medju kojima 13 civila i četiri pobunjenika, kao i četiri putnika jednog autobusa za koje se ne zna da li su civili ili vojnici, navodi sirijska Opservatorija za ljudska prava

Borbe se vode u Damasku, Alepu, Sukariju, Sahuru i kod >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kasarne u mestu Hanano, navodi isti izvor. Četiri osobe su danas poginule u Alepu, gde se pljačkaju stanovi u zgradama.

Snage predsednika Bašara El Asada od marta 2011. godine vode borbe s pobunjenicima. Predsednik Opservatorije Rami Abdel Rahman izjavio je da je ukupno 27.379 osoba poginulo od početka sukoba u zemlji, pd kojih su više od 70 odsto civili.

Prema njegovim rečima, poginulo je 19.499 civila, 1.113 dezertera i 6.767 vojnika. Vojska je saopštila ranije da je poginulo više od 8.000 vojnika.

Opservatorija navodi da je nemoguće proveriti te cifre, jer su vlasti uvele drastične restrikcije tako da je teško doći do tačnih podataka.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Žestoki sukobi širom Sirije

Izvor: Blic, 09.Sep.2012

Žestoke borbe vode se danas između vojske i pobunjenika širom Sirije, a u nekim područjima vojska je upotrebila i avijaciju, saopštila je u Bejrutu sirijska Opservatorija za ljudska prava. ..U napadima je danas poginula 21 osoba, među kojima 13 civila i četiri pobunjenika, kao i četiri putnika...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.