Sirija: Upozorenje Saudijske Arabije

Izvor: VOA, 12.Okt.2015, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija: Upozorenje Saudijske Arabije

Ruska vojna intervencija u Siriji imaće opasne posledice, rat će eskalirati, poručili su saudijski lideri.

Ruska vojna intervencija u Siriji imaće opasne posledice, eskaliraće rat i podstaći ekstremiste širom sveta da učestvuju u njemu, poručili su saudijski lideri svojim ruskim partnerima na razgovorima u Moskvi.

Saudijska Arabija će i dalje pomagati i jačati umerenu opoziciju u Siriji rekao je agenciji Rojters jedan izvor iz saudijske >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << delegacije, navodeći detalje razgovora između saudijskog ministra odbrane Mohameda bin Salmana, sina saudijskog i kralja, i šefa saudijske diplomatije Adela al - Džubeira sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i ruskim ministrom inostranih poslova Sergejem Lavrovom.

Saudijski ministri pozvali su Moskvu da se pridruži međunarodnoj koaliciji koju čine više od 20 zemalja, pod vođstvom SAD u borbi protiv Islamske države u Siriji. Saudijska strana takođe je insistirala da sirijski predsednik Bašar al Asad siđe s vlasti.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Rijad uporno protiv Asada

Izvor: Danas, 13.Okt.2015, 10:21

Dubai - Ruska vojna intervencija u Siriji imaće "opasne posledice", uvući je u sektaški rat i potaknuti militante iz celog svijeta da se uključe, rekli su u nedelju saudijski zvaničnici ruskim čelnicima, a preneo jedan saudijski izvor...Saudijska Arabija će nastaviti da osnažuje i podržava umerenu...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.