Izvor: Blic, 18.Sep.2016, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija: Napad na vojsku namerno izveden

Savetnica sirijskog predsednika Bašara el Asada izjavila je danas da je napad međunarodne koalicije pod vođstvom SAD na sirijsku vojsku "namerno izveden", ali je dodala da će Sirija nastaviti da poštuje prekid vatre.

- Verujemo da je akcija namerno izvedena jer nijedna činjenica na terenu ne ukazuje da je bila greška ili slučajna nesreća - izjavila je Frans presu Asadova savetnica Butena Šaban.

Međunarodna >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koalicija predvođena SAD priznala je da je u subotu bombardovala sirijsku vojsku misleći da je to položaj džihadista Islamske države. U tom napadu je poginulo najmanje 60 sirijskih vojnika.

- Sve je bilo smišljeno. Islamska država je za to znala i iskoristila da napreduje prema planini Turda koja se nalazi u blizini aerodroma Deir Ezora koji je bombarodavn - rekla je Asadova savetnica.

Prema njenim rečima, Sirija će nastaviti da poštuje primirje u skladu s rusko-američkim dogovorom koji je na snazi od ponedeljka.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.