Izvor: Nezavisne Novine, 17.Sep.2016, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kremlj potvrdio: SAD gađale sirijsku vojsku, 62 mrtvih

DAMASK - Koalicija predvođena SAD bombardovala je pozicije sirijske vojske u blizini Deir el-Zora, potvrdilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Kako se navodi, u napadu su poginula najmanje 62 sirijska vojnika, a još oko 100 je povijređeno.

“Danas je međunarodna koalicija protiv ID (dva F-16 i dva A10 aviona) izvela četiri udara na pozicije snaga sirijske vlade u blizini aerodroma Deir el-Zor. Avioni koalicije >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << upali su u sirijski vazdušni prostor sa iračke granice“, saopštilo je ministarstvo.

Akcija koalicije je “očito popločavanje puta Islamskoj državi koja sada može da napada“, saopštio je sirijski Generalštab.

Sirijska vojka je nazvala bombardovanje “ozbiljnom i nesumnjivom agresijom“ protiv sirijskih snaga i “neospornim dokazom“ da SAD podržavaju Islamsku državu.

(B92.net)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Koalicija na čelu sa SAD gađala sirijsku vojsku?

Izvor: RTS, 17.Sep.2016

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da su u vazdušnom napadu koalicije koju predvode SAD na položaje sirijske armije predsednika Bašara el Asada poginula 62 vojnika, a da su desetine ranjene. Pentagon: Možda smo greškom pogodili sirijske vojnike. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.