Sapleteni Sirijac postao trener

Izvor: Akter, 19.Sep.2015, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sapleteni Sirijac postao trener

Izbeglici iz Sirije, pedesetdvogodišnjem Osami Abdulu Mohsenu, koji je postao poznat po tome što ga je saplela snimateljka mađarske televizijske stanice, kada sa detetom u naručju pretrčavaop iz Srbije u Mađarsku, ponuđen je posao fudbalskog trenera u Madridu

Pošto su članovi nacionalne fudbalske trenerske škole "Cenafe" sazbnali da se Moshen u Suiriji bavio trenerskim poslom. Ponudili su mu posao i toplo ga >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << dočekali u Madridu.

"Volim Madrid, volim Madrid", ponavljao je Mohsen reporterima NBC koji su ga u petak dočekali na Železničkoj stanici u španskom glavnom gradu.

"Hvala vam svima. Ovo je veoma značajno za moj život. Ovde sam s vama, Mnogo vam hvala", rekao je Mohsen.

Kako prenosi CNN, predsednhik "Cenafe" Migel Anhel Galan, došao je na ideju da pronađe Mohsena, pošto je video snimak kada je Mosen sapleten na granici, angažovao je jednog španskopg novinara da ga pronađe, i uspeli su. Pronašli su ga u Minhenu, uz pomoć fudbalera kojih govori arapski.

"Cenafe" će platiti smeštah Mohsenu i njegovoj dvojici sinova u predgrađu Hetafe, a pružiće im i pomoć kod dobijanja azila. "Pružamo mu ruku kao gest humanosti.

Kasnije ćemo učuiniti nešto konkretnije. On je zaintzeresovan za našu fzudbalsku školu", izjavio je za CNN Luis Migel Pedraza, portparol "Cenafea" .

Mohsenovi sinovi su se u petak sreli i sa predsednikom Real Madrida, prenosi CNN.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.