Izbeglica koga je saplela snimateljka postaje trener u Hetafeu!

Izvor: RTS, 19.Sep.2015, 00:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbeglica koga je saplela snimateljka postaje trener u Hetafeu!

Izbeglička kriza, kao i sve ljudske tragedije, je priča sa dva kraja. Na jednoj strani su izlivi ksenofobije i ponekad gotovo skaradne netolerancije.Međutim, na drugoj, tu su primeri humanosti. Lepo je videti da je fudbal, kao daleko najpopularniji sport sveta, gotovo uvek u ovoj drugoj kategoriji...
Osama Abdul Mohsen je široj javnosti postao poznat kada ga je, dok je nosio dete u naručju, saplela >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mađarska snimateljka kod prihvatnog centra Reske. On je, kao i mnoge izbeglice u tom momentu, pokušavao da probije policijski kordon.

U međuvremenu se saznalo da je Mohsen fudbalski trener, odnosno da je radio u ekipi iz sirijske Premijer lige, Al Fotuva. Muka, a teško ćete naći veću muku od rata, kasnije ga je primorala da pobegne iz svog doma.
Njegov slučaj je privukao pažnju, zbog čega je dobio poziv jedne trenerske škole iz Hetafea. Dogovor je da mu ljudi iz te škole pomognu da dobije azil u Španiji, kasnije da radi u akademiji španskog kluba. Njegov mališan, sedmogodišnji Zaid, dobiće priliku da trenira sa vršnjacima.
Gradonačelnica Hetafea pozdravila je ovakvu odluku, naravno osuđujući postupak mađarske snimateljke Petre Laslo, koja je u međuvremenu dobila otkaz.
"Radićemo sa Hetafeom, kako bi Osama Abdul Mohsen mogao da trenira, pošto ima iskustvo sa time. Takođe, njegov sin Zaid će igrati fudbal. Možda će još neki španski klub biti u mogućnosti da uradi isto", poručila je gradonačelnica Sara Ernandes.
Nemoguće je oteti se utisku velike ironije kada se čuje ovakva priča. Da ga snimateljka nije divljački saplela, za Mohsenov slučaj se verovatno nikada ne bi čulo.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sapleteni Sirijac postaje trener u Madridu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Sep.2015

Izbeglici iz Sirije, pedesetdvogodišnjem Osami Abdulu Mohsenu, koji je postao poznat po tome što ga je saplela snimateljka mađarske televizijske stanice, kada sa detetom u naručju pretrčavaop iz Srbije u Mađarsku, ponuđen je posao fudbalskog trenera u Madridu...Pošto su članovi nacionalne fudbalske...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.