SIRIJSKI PATRIJARH U SRBIJI: Poslao je SNAŽNU PORUKU NAŠEM NARODU (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Okt.2018, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SIRIJSKI PATRIJARH U SRBIJI: Poslao je SNAŽNU PORUKU NAŠEM NARODU (FOTO/VIDEO)

Zemlja ljubavi, mira i saradnje

Pravoslavni patrijarh Jovan X Jazidži od Antiohije i celog istoka je napomenuo da je Sirija zemlja ljubavi, mira i saradnje, bez obzira na rat koji su započeli teroristi.

Patrijarh je dao tu izjavu tokom posete sirijskoj ambasadi u Beogradu, kojoj je prisustvovao i patrijarh srpski Irinej.

Patrijarh napominje da se mora prikazati prava situacija u Siriji, bez obzira >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na laži svetskih medija. On je rekao da je rat u Siriji pokrenut zbog "lažnih razloga i slogana". Potvrdio je da je cilj posete utvrđivanje već dobrih odnosa Sirije i Srbije.

Patrijarh Irinej je uzvratio lepim rečima, i izrazio zadovoljstvo što se mir vraća u teritorije koje je oslobodila Sirijska arapska armija.

- Sirija je zemlja svetosti, vere i kolevka je religije – rekao je patrijarh Irinej.

Poglavar srpske crkve je rekao da Sirija i Srbija dele isti bol, i pozvao je na utvrđivanje veza ljubavi i solidarnosti između dva naroda, kao i na zajedničku borbu protiv svih nedaća koje stoje pred nama.

Otpravnik poslova u ambasadi Sirije Otman Sab je rekao da je Sirija pobedila u ratu koji je pokrenut protiv nje, i dodao da teroristi koji su pokrenuli rat nisu uspeli u svojoj nameri da unište jedinstvo sirijskog naroda.

Ostale vesti iz Sirije, Iraka, Jemena čitajte OVDE.

Pratite nas na našem instagramu SrbijaDanas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.