SIRIJSKA ZASTAVA SE PONOVO VIJORI U DARI: Vojnici SAA ostvarili neverovatan uspeh, mir je nadohvat ruke (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Sep.2021, 21:51

SIRIJSKA ZASTAVA SE PONOVO VIJORI U DARI: Vojnici SAA ostvarili neverovatan uspeh, mir je nadohvat ruke (FOTO)

Pobunjenici masovno predaju oružje

Dana 16. septembra Sirijska arapska vojska (SAA) podigla je sirijsku zastavu nad Muzairibom u zapadnom delu Dare, obeleževajući uspeh sporazuma o pomirenju u gradu.

Armijske trupe ušle su dan ranije u Muzairib kako bi primenile sporazum, koji je uz pomoć Rusije postignut 14. septembra. U gradu je takođe uništena jedinica ruske vojne policije.

Prema sporazumu, SAA je izvela operaciju češljanja unutar Muzairiba. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Vojske su tražile oružje i skrovišta.

Syrian flag was raised in Muzayrib police office: 32°42'21.5"N 36°01'40.6"E. pic.twitter.com/HJXgMIAcoX

— @Suriyak (@Suriyakmaps) September 16, 2021

Prema Sirijskoj opservatoriji za ljudska prava sa sedištem u Londonu, do sada se oko 240 naoružanih napadača iz Muzairiba pridružilo procesu pomirenja. Mnogi od njih su bivši pripadnici Sirijske arapske vojske.

Muzairib je bio drugi grad u zapadnoj Dari koji je postigao sporazum o pomirenju sa sirijskim vlastima. Prvi grad koji je to učinio bio je al-Jaduda. Ovi dogovori su postignuti zahvaljujući uspehu nedavnog sporazuma o pomirenju u Dara al-Baladu, južnom delu grada Dare.

🇷🇺🇸🇾In the #Syrian province of Dar'a, with the active mediation of the #Russian military, the process of disarming members of illegal armed groups and settling their status with the government continues. Today the events are held in the village of Muzayrib.#Russia #Syria pic.twitter.com/xMPUwD5DDi

— Su-57 5th Gen Fighter (@5thSu) September 16, 2021

Navodno će se u narednih nekoliko dana procesu pomirenja pridružiti još gradova u zapadnoj Dari. Lokalni čelnici grada Tal Šihab, koji se nalazi tik uz Muzairib, već pregovaraju sa sirijskim vlastima.

Više vesti o Siriji, Libiji, Jemenu i Iraku, pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.