SIRIJA BIRA NAKON OSAM GODINA: Hoće li Asad biti ponovo predsednik?

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Apr.2021, 13:14

SIRIJA BIRA NAKON OSAM GODINA: Hoće li Asad biti ponovo predsednik?

Sirija- zemlja koja je definitivno obeležila ratnu scenu poslednjih godina. Bašar El Asad će se ponovo kandidovati za predsednika države, očekivano.

Sirijski predsednik Bašar al-Asad podneo je danas dokumente za kandidaturu za treći mandat na predsedničkim izborima, zakazanim za 26. maj, izjavio je predsednik parlamenta državnim medijima.

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Izborna pravila od kandidata zahtevaju da su najmanje poslednjih 10 godina živeli u Siriji, što praktično onemogućava ključne opozicione ličnosti, trenutno u izbeglištvu, da se kandiduju, preneo je Rojters.

Sirijci koji žive u inostranstvu moći će da glasaju 20. maja.

Prethodni predsednički izbori u Siriji bila su održani 2014. godine.

Vašington i sirijska opozicija ocenili su izbore kao farsu osmišljenu da "zacementira" Asadovu vladavinu.

Za još vesti o Bliskom Istoku možete čitati OVDE.

BONUS GALERIJA:
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Bashar al-Assad se kandidovao za treći mandat predsjednika Sirije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Apr.2021

Sirijski predsjednik Bashar al-Assad podnio je u srijedu 21. aprila dokumente za kandidaturu za treći mandat na predsjedničkim izborima zakazanim za 26. maj, izjavio je predsjednik parlamenta državnim medijima. Izborna pravila od kandidata zahtijevaju da su najmanje posljednjih 10 godina živjeli...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.