SILOVAO OSMORO DECE, DOBIO 108 GODINA ZATVORA: Horor u izbegličkom kampu u Turskoj!

Izvor: Telegraf.rs, 04.Jun.2016, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SILOVAO OSMORO DECE, DOBIO 108 GODINA ZATVORA: Horor u izbegličkom kampu u Turskoj!

Sud u Turskoj osudio je muškarca na 108 godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja najmanje osmoro sirijske dece u izbegličkom logoru, navodi se u izveštajima turskih medija.

Kako prenosi Fena, 29-godišnji Erdal E. radio kao čistač u sanitarnim prostorijama u šatorskom logoru u Nizipu u pokrajini Gazijentep u južnoj Turskoj u blizini sirijske granice.

On je proglašen krivim za seksualno zlostavljanje osmoro >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << sirijske dece u toaletima u logoru, u zamenu za 1,5 do 5 turskih lira (od 0,5 do 1,78 dolara).

Foto: Tanjug/AP

Njegovi advokati zatražili su oslobađajuću presudu, navodeći da je njegovo ranije priznanje policiji učinjeno pod prisilom. Sudije u sudu u Nizipu odbile su, međutim, takvu argumentaciju i kasnije su ga osudile na 108 godina zatvora. Tužioci su tražili kaznu od 289 godina zatvora.

Fena prenosi da je turski list "Birgun" naveo da je osuđeni čovek osumnjičen da je zlostavljao 30 dece, iako je izveden na suđenje samo zbog zlostavljanja osmoro, jer se ostale porodice plaše da će biti vraćene u Siriju ako podnesu tužbe.

Taj list piše da su žrtve bile u dobi između 8 i 12 godina i da su svi dečaci.

Humanitarne grupe upozorile su da su sirijska đeca koja žive kao izbeglice krajnje izložena seksualnim zlostavljačima. Logore, koji je dom za 10.800 izbeglica, obišli su međunarodni zvaničnici i naslanja se na drugi logor za sirijske izbeglice koji je obišla nemačka kancelarka Angela Merkel u aprilu.

Fena podseća da je Turska domaćin za 2,7 miliona izbeglica koji beže pred sukobima u susednoj Siriji. Samo ih četvrtina živi u izbegličkim logorima, dok ostali žive u turskim mestima i gradovima.

(Telefraf.rs/Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Čistaču 108 godina zatvora za seksualno zlostavljanje djece

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Jun.2016

ISTANBUL - Sud u Turskoj osudio je jednog muškarca na 108 godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja najmanje osmoro sirijske dece u izbjegličkom logoru, navodi se u izvještajima turskih medija...Kako prenosi Fena, 29-godišnji Erdal E. radio kao čistač u sanitarnim prostorijama u šatorskom logoru...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.