Izvor: Vostok.rs, 07.Okt.2017, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD pozivaju Rusiju da se „usredsredi na borbu protiv terorista“

Sjedinjene Američke Države pozivaju Rusiju da se usredsredi na borbu protiv terorista i da spreči „nepotrebni sukob“, saopštio je predstavnik Pentagona povodom saopštenja Ministarstva Rusije o situaciji u sirijskom gradu Tanfu.

„Pozivamo sirijske vlasti i Rusiju da usredsrede svoje napore na DAEŠ i da spreče nepotrebni sukob koji udaljava od te misije i doprinosi daljoj nestabilnosti u Siriji“, saopštio je predstavnik američkog vojnog ministarstva.

Prema njegovim rečima, „SAD nastavljaju da teže uspešnom sprečavanju sukoba tokom svih operacija, ali su spremne da reaguju kako bi zaštitile američku vojsku i partnere“.

Portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov je saopštio da se granica Sirije i Jordana pored američke baze u Tanfu pretvorila u stokilometarsku „crnu rupu“ iz koje "teroristi izlaze kao mravi".



Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.