SAD: Za dva dana 21 napad iz vazduha na IS blizu Kobanija

Izvor: Blic, 15.Okt.2014, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Za dva dana 21 napad iz vazduha na IS blizu Kobanija

Koalicija predvođena SAD izvela je 21 vazdušni napad blizu Kobanija u Siriji tokom poslednja dva dana kako bi usporila napredovanje ekstremista "Islamske države" (IS), saopštila je juče američka vojska, upozoravajući da je situacija na terenu u razvoju i da militanti pokušavaju da osvoje teritoriju.

U jednom napadu pogođena je montažna naftna rafinerija blizu Deir al-Zora, navela je Centralna komanda američke >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vojske, preneo je Rojters.

U drugim napadima uništena su dve pozicije ekstremista, uništene ili oštećene tri zgrade IS i uništena još tri objekta, navodi se u saopštenju.

Vojska SAD je saopštila da postoje nagoveštaji da su vazdušni napadi usporili napredovanje IS kod Kobanija, sirijskog grada na granici sa Turskom, ali upozorava da se situacija razvija, dok ekstremisti pokušavaju da osvoje teritoriju a kurdska milicija nastavlja da je brani.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.