SAD: Malo verovatno da će sirijska vlada pasti

Izvor: RTS, 10.Feb.2016, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Malo verovatno da će sirijska vlada pasti

Malo je verovatno da će vlada sirijskog predsednika Bašara el Asada uskoro pasti ili biti poražena, zbog pojačane podrške Irana i Rusije, navodi direktor američke Obaveštajne odbrambene agencije (DIA) general potpukovnik Vinsent Stjuart.
Asadove snage najverovatnije će povratiti kontrolu nad važnim teritorijama u nekim ključnim oblastima, rekao je Stjuart u obraćanju pred Komitetom za oružane snage >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << američkog Senata.
Sirijski predsednik je "sigurno u mnogo jačoj pregovaračkoj poziciji nego što je bio pre šest meseci", istakao je direktor DIA.
Stjuart je prevideo da će se interesi Irana i Rusije u Siriji najverovatnije razići, jer dve države ne žele da dele poziciju regionalne sile.
Za sad, međutim, Iran želi da održi svoje odnose sa Moskvom kako bi mogao da kupuje rusko oružje bez uslovljavanja, preneo je AP.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.