Izvor: Vostok.rs, 25.Mar.2017, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut - 24.03.

  
Interaktivna mapa bojevih dejstava i vazdušnih udara Rusije u Siriji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod






  OVDE možete pogledati hronologiju događaja ruskih vazdušnih udara u Siriji po danima 



Pregled bojevih dejstava u Siriji za 24.03.

Sirijska armija i ruska avijacija zaustavile ofanzivu terorista u Hami - Islamski teroristi Hajat Tahrir aš-Šam, kojima rukovodi Džebhat an-Nusra, su zpočeli veliku ofanzivu na severu provincije Hama.  

Oni su uspeli da zauzmu nekoliko gradova, uključujući Suran i Hatab zahvaljujući iznenadnosti napada i velikom broju terorista-samoubica za volanom šehid-automobila sa eksplozivom. 

 
U jednom momentu su, koristeći tenkove, haubice i višecevne raketne bacače, bili u prilici da ugroze avojnu aviobazu kod grada Hama. 

 
Tada je vojni vrh u Damasku na taj front prebacio Peti armijski korpus i odrede jurišne divizije Tiger Force. Iz vazduha su imali podršku ruskih frontovskih bombardera Su-25 i modernih Su-30SM. 

 
Na taj način su vladine snage potpuno povratile grad Hatab i naselje Rameh.



Pregled političkih i drugih vesti za 24.03.



Stoltenberg: Važno održavati dijalog između Rusije i NATO-a kada su u jeku povećane tenzije Dijalog između Rusije i NATO-a je posebno važno održavati sada kada su u jeku povećane tenzije, izjavio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

„Za vreme povišenih tenzija izuzetno je važno razgovarati. Moramo da održavamo otvorene kanale komunikacije, kako između vojnih, tako i političkih zvaničnika“, rekao je on.

Stoltenberg je to izjavio na marginama konferencije predstavnika Međunarodne koalicije za borbu protiv terorističke organizacije DAEŠ, koja je održana u Vašingtonu.

On je takođe podsetio da je početkom marta šef vojnog komiteta Alijanse Petar Pavel razgovarao telefonom sa načelnikom ruskog Generalštaba Valerijem Gerasimovom.

To je ujedno bio i prvi razgovor Gerasimova i Pavela za poslednje tri godine, napominje rusko Ministarstvo odbrane.
Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut -
 
 
 
 
 
 
 
 
    OVDE možete pogledati hronologiju događaja ruskih vazdušnih udara u Siriji po danima 

 

Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.