Izvor: Vostok.rs, 20.Avg.2018, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut - 19.08.

  


Pregled dešavanja na ratištu u Siriji za 19.08.



Stanje na frontu .

Dejstvo sirijskih snaga



 
Pregled političkih i drugih vesti za 19.08. 

RT: Fond za stabilizaciju Sirije je smešan, neka Saudijci plaćaju - Tramp - Američki predsednik Donald Tramp pohvalio je ukidanje 230 miliona američkih dolara za finansiranje stabilizacije u ratom razorenoj Siriji. Neka "plaćaju druge bogate zemlje", rekao je Tramp, dok SAD troše novac za svoje vojnike i saveznike.
Sjedinjene Države su u petak zvanično obustavile podršku stabilizacijskim projektima u Siriji. Medjutim, finansijska sredstva od 230 miliona dolara su zamrznuta nekoliko meseci pre nego što je Bela kuća zabranila finansiranje teritorija pod kontrolom vlade u Siriji. Sada Tramp kaže da je ideja finansijske podrške za stabilizaciju Sirije "smešna", bar za SAD. SAD bi trebalo da troše svoj novac na svoju vojsku i "zemlje koje nam pomažu".

"Što se tiče Sirije, pustite druge bogate zemlje na Bliskom istoku da plaćaju", soapštio je Tramp.


The United States has ended the ridiculous 230 Million Dollar yearly development payment to Syria. Saudi Arabia and other rich countries in the Middle East will start making payments instead of the U.S. I want to develop the U.S., our military and countries that help us!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) August 18, 2018
Tramp je odavno obećao da će SAD napustiti Siriju "vrlo brzo", ali do sada je samo novac za stabilizaciju povučen. Američko vojno prisustvo i podrška antivladinim snagama ostaju i dalje, a prema rečima diplomate Breta Mekgurka, priprema se "završna faza" ofanzive protiv "Islamske države".

Portparol Stejt departmenta Heder Nojert ranije je saopštila da povlačenje sredstava "ne predstavlja nikakvo smanjenje posvećenosti SAD prema našim strateškim ciljevima u Siriji". Ovi ciljevi su navodno poraz "Islamske države" i povlačenje snaga pod kontrolom Irana, a ideju da "Asad mora otići" američki zvaničnici stalno pominju od kada su se SAD umešale u građanski rat u Siriji i odabrale stranu pobunjenika i ekstremista.

Ruski helikopterski pilot govorio o borbama u Siriji Ruski helikopterski pilot, major Evgenije Seljejev je u intervjuu za vojni list „Crvena zvezda“ govorio o borbi protiv terorista u Siriji, prenose RIA Novosti.
Kako navodi jedna od taktika je bila „slobodni lov“.





„To je situacija u kojoj avioni ili helikopteri, dok se nalaze u vazduhu, otkrivaju objekte militanata i po dogovoru sa štabom nanose po njima precizne udare“, piše list. Kako se navodi na takav način je „uništen veliki broj objekata koje su koristili teroristi“.



Kako se navodi, borbeni naleti se često izvode noću, jer su militanti, koji su promenili taktiku nakon vojnog mešanja Rusije, počeli da se kreću pre svega u poznim satima. Ruski vojnici su počeli da koriste specijalnu opremu.


„Sistem noćnog izviđanja je vrlo efikasan. Mi-28 može da prati automobil na rastojanju od 15 kilometara, Mi-35 i na 6-7 kilometara udaljenosti. Televizori, specijalni naočari - sve se to koristi za otkrivanje ciljeva u mraku i daje visoke rezultate“, navodi Seljejev.


„Jednom je primećen kamion koji se po boji utapao u pustinjski lokalitet. Ispostavilo se da je vozilo bilo gusto izmazano glineno-peščanom smesom. Osim toga, militanti su više puta pokušavali da nas iznenade stvaranjem lažne mete“, seća se on.
Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut -
 
 
OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Siriji po danima 




 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut - 19.08.

Izvor: Vostok.rs, 20.Avg.2018

  . . Karta povlačenja teškog naoružanja - kliknuti za uvećanje  .  . Sprovođenje Minskih sporazuma - kliknuti na kartu za uvećanje. . . Karta situacije na frontu za 15.08. (karta kijevskih snaga) - kliknuti na kartu za uvećanje. . . . Ispod se nalazi interaktivna mapa bojevih...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.