Izvor: Vostok.rs, 15.Dec.2018, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut - 14.12.

  

Pregled dešavanja na ratištu u Siriji za 14.12.
Stanje na frontu  - .

Pregled političkih i drugih vesti za 14.12. 
 Rusija i Sirija potpisale niz sporazuma  - Rusija i Sirija su tokom zasedanja mešovite komisije potpisali čitav niz ugovora i sporazuma o saradnji u obaveštajnim poslovima, eksploataciji energenata, ali i u drugim sferama industrije.
Kako je saopšteno iz te komisije, pored toga potpisan je i memorandum o saradnji između ministarstava trgovine dve zemlje, što predstavlja osnovu za potpisivanje ostalih ugovora.
Istovremeno, zamenik ministra trgovine Rusije Georgij Kalamanov rekao je da je napravljena „mapa puta“ u kojoj se trenutno nalazi oko 60 projekata ulaganja ruskih kompanija u sirijsku ekonomiju.
Kako je precizirao, reč je o hemijskoj i tekstilnoj industriji, proizvodnji cementa i mineralnih đubriva, a u planu je i modernizacija i izgradnja nekoliko fabrika na teritoriji Sirije.
Takođe, između ostalog, u planu je izgradnja fabrike za proizvodnju automobilskih guma.
„Međutim, jedna od najvažnijih oblasti saradnje je isporuka lekova i medicinskih preparata“, zaključio je Kalamanov.
Zamenik predsednika Finansijske komore Rusije Vladimir Padalko je saopštio da je potpisan sporazum koji nalaže da se sve finansijske transakcije između Rusije i Sirije odvijaju u nacionalnim valutama.   Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut -
 
OVDE možete pogledati hronologiju događaja u Siriji po danima 
 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.