Ruski piloti su vršili prve nalete U TRI UJUTRO Asad izneo detalje surovog RATA U SIRIJI

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2020, 12:30

"Ruski piloti su vršili prve nalete U TRI UJUTRO" Asad izneo detalje surovog RATA U SIRIJI

Ministarstvo odbrane Rusije mu uliva veliko poverenje

Ruska vojska se odlikuje ne samo dobrom tehnikom, već i visokom profesionalnošću vojnika, izjavio je sirijski lider Bašar el Asad u ekskluzivnom intervjuu televiziji "Zvezda".

- Nema sumnje da je ruska vojska odlično tehnički opremljena. To se moglo primetiti tokom rata. To je profesionalna vojska u pravom smislu te reči, sposobna da tačno definiše ciljeve i načine za njihovo postizanje. Želeo bih da dodam >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da su oni ruski vojnici sa kojima smo direktno komunicirali na svim nivoima, radili bez prekida - rekao je sirijski lider.

- Piloti su usred borbi vršili prve nalete u tri ujutro, čak i pre izlaska sunca, i završavali sa radom posle ponoći. Nisu imali vremena za odmor. Naravno, ne možemo da ne podsetimo da je ruska vojska pretrpela gubitke u Siriji - istakao je Asad.

Prema rečima sirijskog lidera, Ministarstvo odbrane Rusije uliva veliko poverenje.

- Što se tiče Ministarstva odbrane, ovo je svojevrsni štit pod čijim se pokrićem odvijaju akcije na terenu, koje imaju i vojni i politički karakter. Ova institucija uliva veliko poverenje, bez kojeg bi zajedničkim snagama naših vojski bilo teško da izvrše vojne zadatke - izjavio je sirijski predsednik.

- Ovo poverenje se zasniva na visokom nivou transparentnosti i iskrenosti. Odnosi se na sve postojeće sporazume i sve ono što je postignuto u proteklih pet godina. Tako možete ukratko opisati utisak koji su tokom tog vremena imali mnogi sirijski vojnici koji su sarađivale sa ruskim kolegama - naveo je Asad.

Predsednik Sirije je dodao da bi ruski narod posle ovih pet godina trebalo još više da se ponosi svojom vojskom, jer je imala velike uspehe u Siriji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.