Ruski GENERAL razotkrio Amere i njihove planove u Siriji: Kurdi i džihadisti IS sve rade zajedno?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jun.2017, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski GENERAL razotkrio Amere i njihove planove u Siriji: Kurdi i džihadisti IS sve rade zajedno?!

Šta vi mislite o tome?

Pro-američke Sirijske demokratske snage (SDF) rade u dosluhu sa liderima Islamske države, javila je ruska RIA Novosti agencija navodeći izjavu general-pukovnika Sergeja Surovikina, komandanta ruskog kontingenta Oružanih snaga u Siriji.

Foto: Profimedia

- Umesto da eliminišu teroriste krive za stotine i hiljade sirijskih civila, međunarodna koalicija na čelu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa SAD zajedno sa njihovim punomoćnicima, Sirijskim demokratskim snagama, rade u dosluhu sa IS komandantima na terenu, koji predaju svoje pozicije i mesta bez otpora i beže prema regionima gde sirijske vladine snage aktivno sprovode vojne operacije - rekao je on.

Foto: Profimedia

Surovikin je dodao da "izgleda da Amerikanci koriste IS kako bi se predupredili napredovanje sirijskih vladinih snaga pod izgovorom borbe protiv međunarodnog terorizma."

Vesti iz Sirije i Iraka možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Kurdi ZAGRIZLI istočni deo grada Rake, ali im SNAJPERI džihadista nanose snažne udarce! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jun.2017

U toku su ljute borbe za Raku..Snimak koji je nastao u naselju Al-Mašalab u istočnoj Raki ukazuje na to da su Sirijske demokratske snage (SDF) preuzele kontrolu nad predgrađem...Predvođeni elitnim YPG trupama, SDF je upala u prvu zgradu u istočnom delu grada Rake, oni su naleteli na prvi...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.