Ruske trupe ušle u bivše glavno uporište Islamske države

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2019, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruske trupe ušle u bivše glavno uporište Islamske države

Ruske snage ušle su u Raku, nekadašnje glavno uporište Islamske države, posle odluke američkog predsednika Donalda Trampa da povuče snage svoje zemlje iz severnog dela Sirije.

Na video snimku objavljenom na ruskom vojnom TV kanalu "Zvezda" vide se ruski vojnici kako se pozdravljaju sa sirijskom decom i stanovništvu uručuju humanitarnu pomoć, prenosi Rojters.

Takođe, kako se navodi, ruski vojnici učestvuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u čišćenju te oblasti od mina.

Raku su pre dve godine zauzeli američki vojnici i njihovi kurdski saveznici, podseća se, što je bila najveća pobeda u kampanji Vašingtona protiv islamista u Siriji.

Predsednik Tramp je u oktobru neočekivano naredio povlačenje trupa, a Rusija je brzo reagovala i poslala vojsku na te teritorije.

Rusija je prošlog meseca uspostavila helikoptersku bazu u severnom delu Sirije i prebacila kopnene snage u ovu oblast posle povlačenja američke vojske.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PALA BIVŠA PRESTONICA ISLAMSKE DRŽAVE: Rusi umarširali u nekadašnju TVRĐAVU DŽIHADISTA! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Dec.2019

Raku su pre dve godine zauzeli američki vojnici i njihovi kurdski saveznici...Ruske snage ušle su u Raku, nekadašnji de fakto glavni grad Islamske države, posle povlačenja američkih snaga iz severnog dela Sirije...Raku su pre dve godine zauzeli američki vojnici i njihovi kurdski saveznici i to...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Ruske trupe ušle u bivše glavno uporište ID

Izvor: Večernje novosti, 09.Dec.2019

Ruske snage ušle su u Raku, nekadašnje glavno uporište Islamske države, posle odluke američkog predsednika Donalda Trampa da povuče snage svoje zemlje iz severnog dela Sirije Ruske snage ušle su u Raku, nekadašnje glavno uporište Islamske države, posle odluke američkog...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.