Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Mar.2018, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska vojska: Evakuisano više od 50 civila iz Gute u Siriji

Ruska vojska saopštila je danas da je više od 50 civila evakuisano iz periferije istočne Gute, pobunjeničke enklave kod Damaska, javila je agencija AP.

"Danas je evakuisano 52 civila, uključujuči 26 dece", izjavio je ruski general Vladimir Zolutkin.

Agencija Frans pres javila je ranije danas da lokalni zvaničnici u istočnoj Guti i predstavnici sirijskih vlasti pregovaraju o mogućoj evakuaciji civila iz tog dela zemlje.

Opoziciona Sirijska opservatorija >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << za ljudska prava potvrdila je vest o pregovorima o evakuaciji stanovništva iz Gute.

Opservatorija je juče saopštila da se broj civila poginulih od 18. februara kada je počela ofanziva sirijskih snaga u istočnoj Guti popeo na više od 1.000.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.